Skip to main content
Please wait...

Ministar Vranić na 14. Sarajevo anestezija forumu: "Važnost anesteziologa je davno prepoznata"

azra.djozo (20, May 2022)

U Hotel Europe u Sarajevu danas i sutra održava se 14. Sarajevo anestezija forum, u organizaciji Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo i Udruženja za razvoj medicinskih istraživanja u BiH, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Ovo je godišnje okupljanje anesteziologa Bosne i Hercegovine i šire, koje je prilika da se prošire znanja iz oblasti anesteziološke teorije i prakse.

Na samom početku prisutnima su se obratili direktor Opće bolnice prof.dr. Ismet Gavrankapetanović i ministar zdravstva KS prof.dr. Haris Vranić.

Pozdravili su prisutne goste i kolege, te izrazili zadovoljstvo ovim skupom, koji je mjesto susreta, razgovora i razmjene iskustva i znanja na polju anesteziologije.

Ministar Vranić je naglasio da je važnost anesteziologije i reanimacije je davno prepoznata u razvijenim zemljama, te se kvalitet neke zdravstvene ustanove i mjeri na osnovu rezultata jedinica intenzivne njege.

„Vaša važnost i uloga je svima bila vidljiva u najtežim trenucima pandemije Covid-19, tokom koje ste iznijeli najveći dio borbe na svojim plećima“, kazao je ministar Vranić.

Sarajevo anestezija forum okuplja preko 70 učesnika iz cijelog svijeta. 

Tu se mogu čuti predavanja uglednih predavača iz SAD-a, Velike Britanije, Austrije, Njemačke, Hrvatske, Italije, Turske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.