Skip to main content
Please wait...

Bajramska čestitka čelnika Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo

benamin.turkovic (8, Jul 2022)

Povodom nastupajućih dana Kurban-bajrama, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, dopredsjedavajući Danijela Kristić, Smiljana Viteškić i Vibor Handžić, premijer KS Edin Forto, zastupnici u Skupštini, te ministri u Vladi KS uputili su čestitku sljedećeg sadržaja:

„Svrha i smisao kurbana jeste žrtvovanje od sebe, pa neka nam ovaj Kurban-bajram bude svojevrsna poruka da u budućnosti budemo spremni na dodatno ulaganje ličnog truda, slobodnog vremena i znanja, kao i na poklanjanje dijela svog imetka za očuvanje univerzalnih vrijednosti - kao što su pravednost, uzajamno poštovanje, dobročinstvo i pomoć drugima. Neka i ovaj Bajram svima protekne u duhu bliskosti i ljubavi sa svojom rodbinom, prijateljima, komšijama.

Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini upućujemo iskrene čestitke za Kurban-bajram, sa željom da dani budu ispunjeni dobrim zdravljem, porodičnom slogom, radošću i srećom. Želimo da ovi dani dodatno potaknu u nama uzajamno poštovanje prema drugima i drugačijima, međusobno uvažavanje, toleranciju i dobročinstvo“, navodi se u zajedničkoj čestitki.