Skip to main content
Please wait...

Obavijest o nastavku 50. sjednice Vlade Kantona Sarajevo sa preostalim dnevnim redom

Obavještavamo Vas u skladu sa članom 11. i 12. Poslovnika o radu Vlade Kantona Sarajevo (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 4/16 i 36/16) da će se nastavak 50. sjednice Vlade Kantona Sarajevo, održati u četvrtak, 19.12.2019. godine sa početkom u 10,30 sati, u prostorijama Kantona Sarajevo - mala sala broj 129/I, na kojem će se razmatrati preostale tačke Dnevnog reda, i to:
 
Iz nadležnosti Skupštine
 
2. Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona obrazovanja odraslih
Izvjestilac: ministrica Zineta Bogunić 
7. Informacija o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora Javne ustanove Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja 
Izvjestilac: ministrica Zineta Bogunić
 
Iz nadležnosti Vlade
 
30. Aktuelna pitanja:
30.1. Zahtjev Kantonalne agencije za privatizaciju broj: 21-06/1-49-132-2 od 08.11.2019. godine za dostavu odluke Vlade Kantona Sarajevo o promjeni adrese - sjedišta Kantonalne agencije za privatizaciju sa adrese Ul. Hamida Dizdara broj 1 u prostorije Studentskog doma Nedžarići.
 
Materijali koji su usvojeni kao dopuna dnevnog reda:
 
- Prijedlog rješenja o imenovanju predsjednika i članova Komisije za izbor i imenovanje predsjednika i članova školskih odbora srednjih škola kao javnih ustanova na području Kantona Sarajevo 
 
- Prijedlog rješenja o imenovanju vršioca dužnosti predsjednika i članova Upravnog odbora Javne ustanove "Collegium artisticum"
 
 
P R E M I J E R
           
Edin Forto