Skip to main content
Please wait...

Dnevni red 60. sjednice Vlade KS

Na osnovu člana 17. Zakona o Vladi Kantona Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 36/14 – Novi prečišćeni tekst  i 37/14 - Ispravka) i člana 11. i 12. Poslovnika o radu Vlade Kantona Sarajevo (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 4/16 i 36/16)

S A Z I V A M
60. sjednicu Vlade Kantona Sarajevo koja će se održati u četvrtak, 27.02.2020. godine u prostorijama Kantona Sarajevo - mala sala broj 129/I sa početkom u 11:00 sati.
Za sjednicu predlažem sljedeći

D N E V N I   R E D
Razmatranje i usvajanje zapisnika sa 59. redovne sjednice i 96. vanredne sjednice Vlade Kantona Sarajevo, u skladu sa članom 26. Poslovnika o radu Vlade Kantona Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj: 4/16).    

Iz nadležnosti Skupštine
1. Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o inspekcijama Kantona Sarajevo
Izvjestilac: ministrica Lejla Brčić

Iz nadležnosti Vlade
2. Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za imenovanje direktora Javne ustanove "Srednjoškolski centar Hadžići"
Izvjestilac: ministrica Zineta Bogunić
3. Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo
Izvjestilac: ministar Adnan Šteta
4. Prijedlog odluke o davanju saglasnosti o produženju imenovanja v.d. direktora Javne ustanove “Fond Memorijala Kantona Sarajevo”
Izvjestilac: ministar Ismir Jusko
5. Prijedlog Rješenja o imenovanja v.d. predsjednika i i v.d. članova Nadzornog odbora Javne ustanove “Fond Memorijala Kantona Sarajevo”        
Izvjestilac: ministar Ismir Jusko
6. Prijedlog Rješenja o imenovanja v.d. predsjednika i i v.d. članova Upravnog odbora Javne ustanove “Fond Memorijala Kantona Sarajevo”        
Izvjestilac: ministar Ismir Jusko
7. Informacija o provođenju aktivnosti iz Akcionog plana za prevenciju maloljetničkog prijestupništva i rad sa maloljetnicima u kontaktu sa pravosudnim sistemom u Kanton Sarajevo 2017. - 2019. godine, za period 01.01.2019. - 31.12.2019. godine
Izvjestilac: ministar Malik Garibija
8. Informacija o upisu učenika u prvi razred osnovnih škola u Kantonu Sarajevo, u školskoj 2019. / 2020. godine
Izvjestilac: ministrica Zineta Bogunić
9. Prijedlog Zaključka o prihvatanju teksta Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja u Kantonu Sarajevo, sa Informacijom o provedenom postupku Mirovnog vijeća
Izvjestilac: ministricaZineta Bogunić
10. Prijedlog Zaključka o prihvatanju Poziva za održavnje 6. sjednice Skupštine KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo
Izvjestilac: ministar Srđan Mandić
11. Aktuelna pitanja

 

PREMIJER

EDIN FORTO