Skip to main content
Please wait...

Obavještenje medijima

Poštovane kolege,

Obavještavamo Vas da će se sutra (nedjelja), 22. marta 2020. godine sa početkom u 10:00 sati održati vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo, prvi put uz korištenje online konferencijskog sistema koji je instalirao Zavod za informatiku i statistiku KS. U radu ove sjednice online će učestvovati i članovi Štaba civilne zaštite KS.

Nakon pomenute sjednice sa početkom u 12:00 sati planirano je održavanje press konferencije na kojoj će članovi Vlade javnost upoznati sa donesenim odlukama.

U skladu sa novim načinom obezbjeđenja audio-video materijala sa press konferencija iz Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, Televizija Kantona Sarajevo će omogućiti svim zainteresovanim predstavnicima medija preuzimanje live signala sa ove konferencije.

Ljubazno Vas molimo da stupite u kontakt sa kolegama iz TVSA, radi dogovora o tehničkim detaljima.

Kako je utvrđeno novim pravilima u odnosima s medijima, koji imaju za cilj zaštitu predstavnika medija, ali uposlenih u Kantonu, audio snimak press konferencije sa fotografijama bit će Vam proslijeđeni na redakcijske mail-ove iz Službe za protokol i press KS, odmah nakon završetka konferencije.

Također ćemo Vam naknadno poslati i saopštenje za javnost.

Služba za protokol i press KS