Skip to main content
Please wait...

Dnevni red 10. sjednice Vlade Kantona Sarajevo

Na osnovu člana 17. Zakona o Vladi Kantona Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 36/14 – Novi Prečišćeni tekst  i 37/14 - Ispravka) i člana 11. i 12. Poslovnika o radu Vlade Kantona Sarajevo (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 4/16 i 36/16)

S A Z I V A M

10. sjednicu Vlade Kantona Sarajevo koja će se održati u četvrtak, 16.04.2020. godine u prostorijama Kantona Sarajevo - mala sala broj 129/I sa početkom u 10,00 sati.

Za sjednicu predlažem sljedeći

D N E V N I   R E D

Razmatranje i usvajanje zapisnika sa Pete redovne sjednice i  10., 11., 12., 13., 14. i 15. vanredne sjednice Vlade Kantona Sarajevo, u skladu sa članom 26. Poslovnika o radu Vlade Kantona Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj: 4/16).   

 

     Iz nadležnosti Skupštine

  1. Zastupnička pitanja, inicijative i odgovori
  2. Informacija Vlade Kantona Sarajevo i Štaba civilne zaštite o poduzetim aktivnostima po resornima u vezi sprovođenja mjera radi spriječavanja, širenja zarazne bolesti koronavirusa

            Izvjestilac: premijer Mario Nenadić

  1. Informacija o ublažavanju posljedica pandemije koronvirusa na privredu u Kantonu Sarajevo sa prijedlogom mjera

            Izvjestilac: ministar Draško Jeličić

     Iz nadležnosti Vlade

  1. Prijedlog Odluke o odobravanju unosa uplaćenih donacija u Budžet Kantona Sarajevo za 2020. godine za budžetske korisnike i to: JU “Srednjoškolski centar Hadžići” i JU “Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje”

            Izvjestilac: ministar Jasmin Halebić

  1. Prijedlog Odluke o odobravanju unosa uplaćenih  transfera u Budžet Kantona Sarajevo za 2020. godine za budžetske korisnike i to: Ministarstvo saobraćaja – Direkcija za puteve, JU “Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje”, Univerzitet u Sarajevu – Prirodno matematički fakultet i KJU “Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba”

            Izvjestilac: ministar Jasmin Halebić

  1. Prijedlog Rješenja o razrješenju člana Nadzornog odbora u Javnoj ustanovi “Kantonalni centar za socijalni rad“ i Prijedlog Rješenja o imenovanju vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora u Javnoj ustanovi “Kantonalni centar za socijalni rad“

            Izvjestilac: ministrica Jasna Agić

  1. Informacija u vezi Mišljenja Neovisnog stručnog tijela Vlade Kantona Sarajevo za validnost kalkulacije i konačan prijedlog visine distributivne cijene kompresovanog gasa (CNG) za davaoca usluge KJKP “Sarajevogas” d.o.o. Sarajevo sa predloženim zaključkom

            Izvjestilac: ministrica Nihada Glamoč

  1. Aktuelna pitanja

                                                                                                             P R E M I J E R

                                                                                                               Mario Nenadić