Skip to main content
Please wait...

Obilježavanje 28. godišnjice od masakra u ulici Ferhadija

Poštovane kolege,

Obavještavamo vas će sutra 27. maja 2020. godine (srijeda) sa početkom u 10:00 sati delegacije svih nivoa vlasti položiti cvijeće na mjesto masakra u ulici Ferhadija.

Sutra se navršava 28 godina od pogibije 26 naših sugrađana na ovom mjestu, a ovo je prvi i jedan od najveća tri masakra građana Sarajeva u agresiji na BiH u periodu 1992-1995.godina.

Zbog mjera prevencije širenja koronavirusa, protokolom je planirano da neće biti zvaničnih obraćanja, niti kulturno-umjetničkog programa, ali će biti direktan prijenos polaganja cvijeća i izjava za TVSA.

Televizija Sarajevo će omogućiti svim zainteresiranim medijima preuzimanje čistog live signala HD rezolucije, kao i naknadno dostavljanje snimljenih izjava.

Link za preuzimanje signala je: https://www.youtube.com/channel/UCKul1PDiZ4VJ1hBUALp9oTg

I dalje vrijede podaci za FTP, ako ne budete u mogućnosti preuzimati signal uživo. Za sva dodatna pitanja molimo da kontaktirate kolege iz TVSA.

Prema ustaljenoj praksi, fotografije i saopštenje za javnost sa obilježavanja ove tužne godišnjice bit će Vam proslijeđeni na redakcijske mail-ove iz Službe za protokol i press KS.

 Služba za protokol i press KS