Skip to main content
Please wait...

Obraćanje ministra Kapidžića o provođenju Studije o urbanim ventilacionim koridorima i uticaju visokih zgrada u KS - obavještenje medijima

Poštovane kolege,

Obavještavamo Vas da će SUTRA /UTORAK/ 18. augusta 2020. godine sa početkom u 13:00 sati, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić obratiti javnosti te je upoznati o provođenju Studije o urbanim ventilacionim koridorima i uticaju visokih zgrada u KS.

Studiju je usvojila Vlada KS, a Skupština KS naložila Ministarstvu prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS i Zavodu za planiranje razvoja KS da ovu studiju provedu kroz regulacione planove.

Vlada je nakon toga donijela Odluku o privremenim mjerama zaštite ventilacionih koridora u KS, a Ministarstvo, na bazi te odluke, dalo instrukciju opštinama koje regulacione planove trebaju mijenjati i na koji način.

Televizija Sarajevo će omogućiti svim medijima preuzimanje čistog live signala HD rezolucije sa posebnog YouTube kanala, čiji link je: https://www.youtube.com/channel/UCKul1PDiZ4VJ1hBUALp9oTg

I dalje vrijede podaci za FTP, ako ne budete u mogućnosti preuzimati signal uživo. Za sva dodatna tehnička pitanja molimo da kontaktirate kolege iz TVSA.

Prema ustaljenoj praksi, audio zapis i fotografije sa obraćanja poslat ćemo Vam na redakcijske mail-ove nakon njegovog završetka.

Ukoliko imate pitanja o navedenoj temi, molimo Vas da ih pošaljete do sutra (utorak), 18. augusta 2020. godine, do 10:00 sati na naš mail: press@press.ks.gov.ba

Služba za protokol i press KS