Skip to main content
Please wait...

Ministar Kalem, gradonačelnik Skaka i GIZ projekt-menadžer Julia Nagel obići će radove na postavljanju natkrivenih parkinga za bicikla u blizini bazena na Otoci - poziv medijima

Obavještavamo Vas da će se u ponedjeljak, 21. septembra 2020. godine, u 14:00 sati ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i GIZ projek- menadžer Julia Nagel obići radove na postavljanju natkrivenih parkinga za bicikla na lokaciji pored bazena na Otoci.

Nakon obilaska, izjave za prisutne predstavnike medija bit će upriličene u 14:20 sati na ovom lokalitetu.

A kako je planirano, natkriveni parkinzi za bicikla biće postavljeni na devet lokacija, i to:

- na području općine Novo Sarajevo - ispred Mašinskog fakulteta, na Vilsonovom šetalištu iza zgrade Elektroprivrede, te ispred zgrade Pošte na Malti;

- na području općine Novi Grad - ispred Bazena na Otoci, kod Studentskog doma Nedžarići, te ispred OŠ “Skender Kulenović” na Dobrinji;

- na području općine Ilidža - kod Doma zdravlja Ilidža, ispred Prve osnovne škole ul. Mala Aleja te pored rijeke Željeznice iza objekta izvora termalne vode.

Pilot projekt postavljanja parkinga je podržan kroz regionalni projekat “Održiva urbana mobilnost u zemljama jugoistočne Evrope II” u okviru njemačke razvojne saradnje, u kojem su Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo partneri. Regionalni projekat je dio Otvorenog regionalnog fonda za jugoistočnu Evropu - energetska efikasnost (ORF-EE) implementiranog od strane GIZ-a u ime njemačke vlade.

Više informacija o projektu “Održive urbane mobilnosti u zemljama jugoistočne Evrope”, kao i predmetnom pilot projektu, možete dobiti od navedenih učesnika ove aktivnosti, dok će saopštenje za medije biti dostavljeno i podijeljeno nakon zvaničnog obilaska.

Iako se radi o davanju izjava na otvorenom, u zavisnosti od broja prisutnih novinara, molimo vas da ponesete sa sobom maske, kao i da izbjegnete rukovanje, radi svoje i bezbjednosti ostalih prisutnih.

Srdačan pozdrav

Služba za protokol i press KS