Skip to main content
Please wait...

Obraćanje ministra privrede Kantona Sarajevo Adnana Delića – obavještenje medijima

Poštovane kolege,

Obavještavamo Vas da će se SUTRA /SRIJEDA/ 13. JNUARA 2021. godine, sa početkom u 10:05 sati, javnosti obratiti ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, te prenijeti tačne informacije izazvane ranije donesenom Odlukom bivše Vlade KS, kojom se ne utvrđuje lista korisnika i iznos poticajnih sredstava za razvoj subjekata male privrede na području Kantona Sarajevo, a kojom je blokirano više od 800.000 KM poticajnih sredstava maloj privredi. 

Ministar Delić će javnosti obrazložiti razloge za neophodno poništenje Javnog poziva Ministarstva privrede KS, na temelju kojeg su izabrana 72 subjekta male privrede, to jeste korisnika ovih poticaja.

Televizija Sarajevo će omogućiti svim medijima preuzimanje čistog live signala HD rezolucije sa posebnog YouTube kanala, čiji link je:

 https://www.youtube.com/channel/UCKul1PDiZ4VJ1hBUALp9oTg

I dalje vrijede podaci za FTP, ako ne budete u mogućnosti preuzimati signal uživo. Za sva dodatna tehnička pitanja molimo da kontaktirate kolege iz TVSA.

Audio snimak obraćanja ministra Delića, pisani izvještaj i fotografiju poslat ćemo Vam na redakcijske mail-ove nakon završetka obraćanja.

Srdačan pozdrav,

 

Služba za protokol i press KS