Skip to main content
Please wait...

Primopredaja motornih sanki – poziv medijima

Obavještavamo Vas da će se sutra /subota/, 13.02.2021. godine, u 11:00 sati održati primopredaja motornih sanki za snijeg sa pripadajućom opremom između Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo i Gorske službe spašavanja - stanica Sarajevo na Bjelašnici, lokalitet Babin Do.

Primopredaju sanki će izvršiti direktor Kantonalne uprave civilne zaštite KS Jasmin Terović i predsjednik UO Gorske službe spašavanje Dženadin Veladžić.

Sanke sa pripadajućom opremom bit će ustupljene na korištenje Službi za spašavanje iz lavina, kao i za potragu i spašavanje na vodi i pod vodom, koju je formirala Gorska služba spašavanja - stanica Sarajevo.

Ove specijalizirane sanke su namijenjene za spašavanje sa nepristupačnih predjela iz udaljenih zametenih sela u planinskim područjima, spašavanje i transport uslijed povreda na skijalištu, brzi transport prilikom akcija spašavanja do unesrećenih osoba kojima pristup nije moguć na drugi način, a što je čest slučaj u zimskim uslovima.

Također, one služe i za transport i prebacivanje unesrećenih osoba do prohodnih puteva, dostavu hrane u zametena sela i objekte uslijed teških uslova u zimskom periodu.

 

Molimo da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.