Skip to main content
Please wait...

Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine – poziv medijima

Obavještavamo Vas da će se, u povodu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, održati sljedeće aktivnosti i događaji:

Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

09:00 sati - Mezarje Kovači - Odavanje počasti i polaganje cvijeća na nišan Bosanskom šehidu i mezar prvom predsjedniku Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, rahmetli Aliji Izetbegoviću

09:30 sati - Spomen obilježje Vječna vatra – Odavanje počasti i polaganje cvijeća

10:00 sati - Spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. – Odavanje počasti i polaganje cvijeća

10:15 sati - Spomen obilježje ubijenim policajcima u Velikom parku (preko puta BBI centra) - Odavanje počasti i polaganje cvijeća (Delegacija Grada Sarajeva)

10:30 sati - Spomen park Vraca – Odavanje počasti i polaganje cvijeća

11:00 sati - Spomen obilježje Novi Grad – Odavanje počasti i polaganje cvijeća

Na polaganja cvijeća su pozvani: članovi Predsjedništva BiH, čelnici oba doma Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća ministara BiH, čelnici oba doma Parlamenta Federacije BiH, predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH, članovi Vlade Federacije BiH, funkcioneri Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, čelnici Gradskog vijeća i gradske uprave Sarajeva, općinskih vijeća i općina, kao i boračke, te druge nevladine organizacije.

 

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

 

Istog dana, u 19:00 sati bit će održana i Zajednička svečana akademija u Vijećnici, i to bez publike i bez prisustva predstavnika medija. Slike i informacija za javnost, nakon završetka akademije, bit će Vam proslijeđeni na vaše redakcijske mail-ove.

Podsjećamo da će ova svečana akademija, koju organizuju Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo, sve općine sa teritorije Kantona Sarajevo i Forum parlamentaraca BiH 1990, javnosti biti prikazana u direktnom prijenosu na Televiziji Sarajevo.

Služba za protokol i press KS