Skip to main content
Please wait...

Svečana sjednica Skupštine KS – obavještenje medijima

Poštovane kolegice i kolege,

 

U okviru manifestacije Dani Kantona Sarajevo, SUTRA /ČETVRTAK/, 06. maja 2021. godine, sa početkom u 17:30 sati održat će se Svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će biti dodijeljena najveća priznanja ovogodišnjim laureatima, i to: 

- Eriku Larsonu, počasnom građaninu Kantona Sarajevo, zbog njegovog izuzetnog doprinosa u prevenciji i borbi protiv korupcije, nesebičnog zalaganja u provođenju i nadogradnji antikorupcijskog sistema u KS, te razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti i demokratičnosti. 

- Ifetu Feragetu, dobitniku Plakete Kantona Sarajevo, kao priznanja za izuzetan doprinos bosanskohercegovačkom društvu u oblasti pravosuđa, za iskazanu odgovornost i nesebično zalaganje u borbi za istinu i pravdu, te očuvanje pravnih i moralnih principa.

- Kompaniji Mih d.o.o Sarajevo, dobitniku Plakete Kantona Sarajevo, kao priznanja za doprinos razvoju Kantona Sarajevo u oblasti privrede, kao i za društveno odgovorno poslovanje s ciljem razvijanja svijesti i povećanja brige za društvo i okruženje, te za doprinos širenju ideje humanosti i solidarnosti.

- Taekwondo savezu Bosne i Hercegovine, dobitniku Plakete Kantona Sarajevo, kao priznanja za dugogodišnje uspješno djelovanje, izuzetna postignuća i nemjerljiv doprinos razvoju sporta u Kantonu Sarajevo, te afirmaciju države Bosne i Hercegovine.

- Posthumno Belmi Šoljanin, čijem članu porodice će biti dodijeljena Plaketa, kao priznanje za njen izuzetan doprinos u širenju ideje humanosti, za iskazanu predanost u nastojanju da svojim filantropskim djelovanjem i zalaganjem pruži značajnu podršku zdravstvenom sistemu KS u oblasti materinstva.

Sjednica će se održati u sali Narodnog pozorišta u Sarajevu. 

Sjednica će biti emitovana uživo u programu Televizije Sarajevo, kao i na web stranici TVSA.

Televizija Sarajevo će omogućiti svim zainteresovanim medijima preuzimanje čistog live signala HD rezolucije sa posebnog YouTube kanala, čiji linkje:

https://www.youtube.com/channel/UCKul1PDiZ4VJ1hBUALp9oTg

I dalje vrijede podaci za FTP, ako ne budete u mogućnosti preuzimati signal uživo.

Prema ustaljenoj praksi, a zbog aktuelnih epidemioloških razloga, fotografije sa ove sjednice bit će Vam proslijeđene na redakcijske mail-ove iz Službe za protokol i press KS, a kasnije i informacija za javnost.

 

Srdačan pozdrav,

Služba za protokol i press KS