Skip to main content
Please wait...

Implementacija projekta „Jačanje integriteta javnih preduzeća” - poziv medijima

Poštovane kolege,

 

obavještavamo Vas da će SUTRA (petak), 21.maja 2021. godine, sa početkom u 12:00 sati, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i voditelj Odjela za finansijsko savjetovanje PricewaterhouseCoopers d.o.o. Sarajevo Emir Bukvić održati press konferenciju o implementaciji projekta  „Jačanje integriteta javnih preduzeća (PEIP)”.

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), u saradnji sa Vladom Kraljevine Norveške, implementira projekt “Jačanje integriteta javnih preduzeća“ (PEIP) koji ima za cilj jačanje kapaciteta Vlade Kantona Sarajevo za suzbijanje korupcije u javnim preduzećima i ustanovama kroz jačanje upravljanja integritetom. Projekt se provodi u periodu 2019-2021. godina.

Jedna od ključnih projektnih aktivnosti jeste analiza poslovanja sedam ključnih javnih preduzeća sa područja Kantona Sarajevo, sa posebnim fokusom na analizi finansijskog i operativnog poslovanja, organizacione strukture, mapiranje ključnih koruptivnih rizika, te analizu zakonodavnog okvira.

Za svako od preduzeća će se pripremiti sveobuhvatni izvještaji sa ključnim nalazima i preporukama i mjerama za unapređenje sveukupnog poslovanja, poboljšanje profitabilnosti i solventnosti, te jačanje političke autonomije i procedura interne kontrole.

Za ovu aktivnost UNDP BiH je angažirao renomiranu svjetsku konsultantsku kuću  - PricewaterhouseCoopers (PwC).

Do sada su urađene analize poslovanja za tri javna preduzeća: KJKP RAD, KJKP ZOI’84 i JU Dom zdravlja KS.

U 2021. godine uraditi će se analiza poslovanja za još četiri javna preduzeća i ustanove, prema  prijedlogu Vlade Kantona Sarajevo.

Press konferencija će se održati u zgradi Kantona Sarajevo, u namjenskom prostoru uređenom za press konferencije – kod svečanog ulaza u zgradu KS.

Na press konferenciju mogu doći samo novinari, bez fotografa, snimatelja i ostalog tehničkog dijela novinarske ekipe.

Televizija Sarajevo će omogućiti svim zainteresovanim medijima preuzimanje čistog live signala HD rezolucije sa posebnog YouTube kanala, čiji link je

http://www.youtube.com/channel/UCKul1PdiZ4VJ1hBUALp9oTg

I dalje vrijede podaci za FTP, ako ne budete u mogućnosti preuzimati signal uživo. Za sva dodatna pitanja molimo da kontaktirate kolege iz TVSA.

Prema ustaljenoj praksi, audio snimak i fotografije sa press konferencije bit će Vam proslijeđeni na redakcijske mail-ove iz Službe za protokol i press KS.

 

Srdačan pozdrav,

Služba za protokol i press KS