Skip to main content
Please wait...

Potpisivanje Ugovora u svrhu podrške izradi generalnog plana obnove kampusa UNSA-poziv medijima

Obavještavamo vas da će sutra /utorak/ 25. maja 2021. godine u 14:00 sati, u svečanoj sali Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, biti upriličeno potpisivanje Ugovora o saradnji između Kantona Sarajevo, Univerziteta u Sarajevu i Evropske investicijske banke (EIB), u svrhu podrške izradi generalnog plana obnove kampusa Univerziteta u Sarajevu.
To će biti osnova za važan projekt urbane obnove u Sarajevu i prva investicija EIB-a u obrazovni sektor u Bosni i Hercegovini.

Bespovratna sredstva u iznosu od 500.000 eura dodjeljuju se u okviru Inicijative za finansiranje urbanih projekata (UPFI), u saradnji s Francuskom razvojnom bankom AFD-om i uz finansiranje putem Inicijative EIB-a za ekonomsku otpornost (ERI). Time će se omogućiti izrada generalnog plana i studije izvodljivosti za integraciju različitih obrazovnih i naučno-istraživačkih jedinica Univerziteta u Sarajevu u jedan objedinjen kampus.

Prije potpisivanja ugovora, prisutnima će se obratiti načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, rektor UNSA Rifat Škrijelj, šef odela za saradnju EU Delegacije u BiH, Richard Masa, predstavnica EIB-a Sandrine Friscia i premijer Edin Forto. Nakon obraćanja i potpisivanja Ugovora, oni će biti na raspolaganju za novinarske upite.

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.