Skip to main content
Please wait...

Potpisivanje ugovora između Ministarstva privrede KS i predstavnika banaka, te obraćanje ministra Delića o organizaciji odlaska na EXPO - poziv medijima

Poštovane kolege,

 

obavještavamo Vas da će DANAS, 24. septembra 2021. godine, (PETAK) u 13:45 sati u press sali kod svečanog ulaza u zgradu Kantona Sarajevo, biti upriličeno svečano potpisivanje ugovora Ministarstva privrede KS i predstavnika banaka koji su odabrane za plasiranje kreditne linije u okviru provođenja najvažnijih programa iz Godišnjeg plana male privrede za 2021. godinu.

Nakon provedenog postupka po Javnom pozivu za izbor banaka partnera ovom ministarstvu, odabrane su banke preko kojih će u okviru finansijske pomoći malim privrednicima u Kantonu Sarajevo biti plasirano više od 100 miliona KM, uz stopostotnu subvenciju kamata od strane Ministarstva privrede KS.

Ministar Adnan Delić će prisutnim predstavnicima medija, nakon ovog potpisivanja, saopštiti i sve nove informacije vezane za organizaciju odlaska bosanskohercegovačkih privrednika na najprestižniji svjetski sajam poduzetništva – EXPO, koji se održava od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati. 

 

Molimo Vaše novinare i ekipe da zabilježe ovaj događaj.

 

Srdačan pozdrav,

 

Služba za protokol i press KS