Skip to main content
Please wait...

Prezentacija analitike online registara iz Informacionog sistema Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS – poziv medijima

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se sutra /srijeda/, 13. oktobra 2021. godine, sa početkom u 11:00 sati, održati prezentacija analitike online registara koji su sastavni dijelovi Informacionog sistema Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo.

Prezentacija će biti upriličena u sali Općine Centar, ul. Miss Irbi 1.

Najznačajnije podatke i grafikone iz ove analitičke platforme prisutnim predstavnicima medija prezentirat će šef Ureda Erduan Kafedžić.

Planirano je da prezentaciji prisustvuju i predstavnici međunarodne zajednice.

Podsjećamo da je, uz pomoć i podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS uspostavio online registre koji obuhvataju podatke koji se odnose na javni sektor Kantona Sarajevo i koji su javno dostupni široj javnosti putem web stranice Ureda (https://www.anticorrupiks.com). Uspostavljeni registri sadrže podatke o imenovanim i zaposlenim licima, imovini nosilaca javnih funkcija, javnim nabavkama koje provode institucije Kantona Sarajevo, transferima neprofitnim organizacijama i pojedincima iz Budžeta KS, te podsticajima poljoprivredi i poticajima razvoju male privrede u Kantonu Sarajevo.

Pored navedenih podataka, Ured je uspostavio analitičku platformu sa javno dostupnim analitičko-statističkim pokazateljima, koji su sada sastavni dio online registara u okviru ovog Informacionog sistema.

Prezentacija će se održati uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi.

S poštovanjem,

Služba za protokol i press KS