Skip to main content
Please wait...

VI međunarodni seminar “Integralna zaštita šuma” - poziv medijima

Poštovane kolegice i kolege,

 

Usljed aktuelne problematike nedostatka zakonske legislative iz oblasti šumarstva na nivou Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine, nedostatka dijagnozno-prognozne službe i monitoring servisa zdravstvenog stanja šuma Bosne i Hercegovine, te sve učestalijih šumskih požara i drugih aktuelnih tema iz oblasti zaštite šuma, Ministarstvo privrede KS, Udruženje inženjera i tehničara šumarstva FBiH i Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu organiziraju sutra /četvrtak/, 21. oktobra 2021. godine, u hotelu Hollywood u Sarajevu cjelodnevni VI međunarodni seminar “Integralna zaštita šuma” na kome će učešće uzeti eminentni naučnici i stručnjaci iz regiona, Republike Turske i Bosne i Hercegovine.

Svoje radove iz oblasti zaštite šuma i ekosistema šume prezentovat će znanstvenici s naučnim i stručnim referatima iz oblasti zaštite šuma i iskustvima organizacije sektora zaštite šuma u pojedinim zemljama, te uposlenici kantonalnih šumsko-privrednih društava FBiH s izvještajima o zdravstvenom stanju šuma i osvrtom na sanitarne sječe na njihovim područjima.

Ističemo da je pokrovitelj ovog, šestog po redu međunarodnog seminara iz oblasti zaštite šuma, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo. 

Seminar će zvanično započeti u 08:45 sati, a otvorit će ga ministar privrede KS Adnan Delić.

Planirano je i usvajanje zaključaka na kraju ovog seminara, koji će nakon toga biti dostavljeni medijima i javnosti.

Izjave za medije moguće su prije početka seminara, preciznije u 08:35 sati.

 

S poštovanjem,

Služba za protokol i press KS