Skip to main content
Please wait...

Svečano otvaranje novoizgrađene Osnovne škole “Šip” - poziv medijima

Poštovane kolegice i kolege,

 

Obavještavamo da će u ponedjeljak, 1. novembra 2021. godine, u 11:00 sati biti upriličeno svečano otvorenje Osnovne škole „Šip“, ulica Branilaca Šipa bb.

Osnovna škola "Šip“ je izgrađena kao obrazovna ustanova koja zadovoljava sve savremene pedagoške standarde i normative, u kojoj će učenici sticati kvalitetna znanja i razvijati se u punom potencijalu, u skladu sa svojim individualnim mogućnostima i sposobnostima.

Za roditelje učenika Osnovna škola ,,Šip“ će i u daljem periodu otvoriti vrata škole, kako bi im bile dostavljene sve informacije važne za odgoj i obrazovanje njihove djece.

Iskreno se radujemo da će otvaranje ove škole doprinijeti kvalitetnijem odgoju i obrazovanju učenika u Kantonu Sarajevo, uz trajno opredjeljenje Vlade i Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo da se uslovi u svim školama na području Kantona Sarajevo poboljšaju, te da budu mjesta u kojima će naša djeca imati priliku da steknu znanja s kojima će nastaviti svoje školovanje, te kasnije biti prepoznati na tržištu rada i u društvu uopće.

„Najveća nada svake zemlje leži u primjerenu školovanju mladosti.” (Erazmo)

 

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

 

Srdačan pozdrav,