Skip to main content
Please wait...

Press konfrencija na temu: „Korupcija u oblasti gradnje i prostornog planiranja u Kantonu Sarajevo“ - poziv medijima

Poštovane kolegice i kolege,

 

Obavještavamo Vas da će se, u organizaciji Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo u ponedjeljak, 22. novembra 2021. godine, u 11:00 sati, održati press konferencija na temu: „Korupcija u oblasti gradnje i prostornog planiranja u Kantonu Sarajevo“.

Ovom prilikom, javnosti će biti prezentiran edukativno-informativni video materijal pod nazivom „Po čijoj mjeri?“, čiju je izradu inicirao i realizovao Ured, uz pomoć i podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, s ciljem ukazivanja na nepravilnosti i koruptivne rizike, koje je Ured uočio i identifikovao tokom postupanja po zaprimljenim prijavama korupcije u ovoj oblasti, s posebnim akcentom na uticaj koji te nepravilnosti imaju na kvalitet života građana Kantona Sarajevo, odnosno na okoliš i prirodne resurse.

Pored šefa Ureda Erduana Kafedžića, planirano je da se prisutnim predstavnicima medija na ovoj press konferenciji javnosti obrate i nj.e., ambasador Sjedinjenih Američkih Država Eric Nelson, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, ambasador Johan Sattler, šefica Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasadorica Kathleen Kavalec, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Matthew Field, te ambasadorica Švedske Johanna Stromquist.

 

Press konferencija će se održati u sali Geneva, na četvrtom spratu Swissotela, ulica Vrbanja 1.

 

Molimo da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

 

Srdačan pozdrav,

Služba za protokol i press KS