Skip to main content
Please wait...

Poziv medijima na centralni događaj akcije masovnog pošumljavanja u Kantonu Sarajevo

Poštovane kolegice i kolege,

Pozivamo vas da ispratite centralni događaj akcije masovnog pošumljavanja u Kantonu Sarajevo za aktuelnu jesensku sezonu. Ova aktivnost bit će jedan od planiranih događaja povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Okupljanje je planirano sutra, 24.11.2021. godine u 10:00 sati kod spomenika Igmanskog marša - spomenika palim borcima NOR-a, gdje će vas čekati prevoz do lokacije predviđene za pošumljavanje.

Pošumljavanje pod motom "Zasadi za život, domovini na dar" planirano je od 10:30 sati, gdje će na predviđenoj lokaciji 200 srednjoškolaca, zajedno sa zvanicama, zasaditi svoje sadnice.

U 11:30 sati planiran je prevoz do lokacije Čavle, gdje će biti održan kulturno - umjetnički program povodom Dana državnosti. Program počinje u 12:00 i završava u 13:20 sati.

Prisutne će pozdraviti ministar privrede KS Adnan Delić, a predviđena su i kratka obraćanja predstavnika BH šuma, direktora Sarajevo -šuma, dekana Šumarskog fakulteta, predstavnika Udruženja poslodavaca KS, te ministrice za odgoj i obrazovanje KS Naide Hota-Muminović.

Radujemo se vašem dolasku.

Služba za protokol i press KS