Skip to main content
Please wait...

Primopredaja njemačke donacije - 53 isušivača vlage Kantonalnoj upravi civilne zaštite KS – poziv medijima

Poštovane kolegice i kolege,

 

Obavještavamo Vas da će sutra /četvrtak/, 02. decembra 2021. godine, u 12:30 sati delegacija Savezne Republike Njemačke i Njemačke Ambasade u Bosni i Hercegovini donirati 53 isušivača vlage iz prostorija u objektima pogođenih nedavnim poplavama u Kantonu Sarajevo.

S obzirom na aktuelnu situaciju u KS vezano za saniranje šteta od posljedica nedavnih poplava ova prijateljska zemlja je odlučila donirati Kantonalnoj upravi civilne zaštite KS ove uređaje za isušivanje vlažnosti iz prostorija. 

Primopredaji donacije koja će se upriličiti u prostorijama Kantonalne uprave civilne zaštite KS u ulici Fehima ef. Čurčića broj 1.

Primopredaji će prisustvovati:

- Državni ministar za Evropu u Ministarstvu vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Michael Roth sa saradnicima Adisom Ahmetovićem, članom Bundestaga, i Christianom Hattendorffom, referent za Zapadni Balkan, te ambasadorica Njemačke u BiH Margret Uebber

- ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja, i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Ivana Prvulović, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, i ministar kulture i sporta KS Samir Avdić, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović, te gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić

- direktor Kantonalne uprave civilne zaštite, u svojstvu domaćina, Dženan Brkanić sa saradnicima. 

 

Molimo da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

 

S poštovanjem,

Služba za protokol i press KS