Skip to main content
Please wait...

Press konferencija povodom popisivanja ugovora sa dobitnicima priznanja "Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu"

Poštovani kolegice i kolege,

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo poziva Vas da SUTRA /ČETVRTAK/ 30.12.2021.godine u 08:45 sati prisustvujete svečanosti potpisivanja ugovora sa dobitnicima sredstava po Javnom pozivu za sufinansiranje troškova III ciklusa studija na Univerzitetu u Sarajevu, dobitnicima priznanja „Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu“ za 2021. godinu.

Ugovore će potpisati ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS, prof.dr. Aleksandra Nikolić i dobitnici sredstava.

Ovo ministarstvo je opredijeljeno za podršku nauci, visokom obrazovanju i mladima, te stvaranje boljih uslova za studiranje i dalje napredovanje u svim aspektima života i rada. Kao svojevrstan kontinuitet u podršci je i raspisivanje Javnog poziva za sufinansiranje troškova III ciklusa studija na Univerzitetu u Sarajevu dobitnicima priznanja „Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu“.

Dobitnici Zlatnih znački Univerziteta u Sarajevu su svojim trudom i rezultatima koje su pokazali u prethodnom periodu zavrijedili punu institucionalnu podršku, te svojim znanjem čine stubove i okosnicu naučne zajednice i društva u cjelini, kako u Bosni i Hercegovini, tako i šire.

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade i Vlada KS su za ovu namjenu iz Budžeta KS izdvojili 121.734 KM, a  bit će sufinansirana 24 studenta III ciklusa Univerziteta u Sarajevu.
 
Ministarstvo će i u budućem periodu nastaviti sa punom i bezrezervnom podrškom studentima, naučnicima i mladim u Kantonu Sarajevo, u nadi da će se izdvojena novčana sredstva za podršku i sufinansiranje povećavati iz godine u godinu svake akademske godine.

Ugovori će biti potpisani u multimedijalnoj sali, u prizemlju zgrade KS.

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

Srdačan pozdrav,

Služba za protokol i press KS