Skip to main content
Please wait...

Poziv medijima na press konferenciju i naučno-stručnu konferenciju “INN&TECH”

Obavještavamo vas da će se sutra /srijeda/ 16. marta 2022. godine u 09:30 sati u Hotelu Hills Ilidža održati press konferencija, uoči Pete naučno-stručne konferencije “INN&TECH”, u organizaciji Centra za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacionih tehnologija-CRPIT.

Konferencija će se ove godine bazirati na temama koje govore o značaju razvoja tehnike, tehnologije, inovatorstva, inovativnosti i informacionih tehnologija, kako za ekonomiju i privredu, tako i za zadržavanje mladih i obrazovanih stručnjaka u našoj zemlji.

Partner ove naučno-stručne konferencije je Ministarstvo privrede KS.

Aktivno učešće na panel diskusiji uzet će i ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić koji će govoriti o strategiji privrednog razvoja Kantona Sarajevo za period 2021–2027., kao i važnosti sinergije između privrede i obrazovanja, dok će ministrica nauke, visokog obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo prof.dr. Aleksandra Nikolić govoriti o S3 (Smart Specialisation Strategy) načinu kreiranja javnih politika koje istovremeno potiču digitalizaciju i inovativnost kroz korištenje tehnologija industrije četvrte generacije i RRI (Responsible Research & Innovation) pristupu istraživanju i inovacijama".

Jedan od panelista na panelu rezervisanom za mlade inovatore je i učenik Asad Grabovica koji je prošlog mjeseca s kolegom iz tima za predstavljanje projekta „Nema potrebe za brzinom“ na izložbi Expo science osvojio zlatnu medalju.

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.