Skip to main content
Please wait...

Poziv medijima na ceremoniju otvaranja 26. Juniorske balkanske matematičke olimpijade u Sarajevu

Poštovane kolegice i kolege,

u ime Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, pozivamo vas da prisustvujete ceremoniji otvaranja 26. Juniorske balkanske matematičke olimpijade (JBMO), čiji je domaćin Kanton Sarajevo.

Svečanost će se održati u Domu mladih Skenderija, Terezija bb, Sarajevo, 29. juna 2022. godine sa početkom u 16:30 sati.
JBMO okuplja mlade matematičare do 15,5 godina starosti i njihove nastavnike. Takmičenje se održava svake godine u jednoj od država članica Matematičkog društva Jugoistočne Evrope (MASSEE).

Organizatori JBMO-a za 2022. godinu su Udruženje matematičara Kantona Sarajevo i Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo. Ministarstvo za odgoj i obrazovanje  KS je i pokrovitelj ove olimpijade.

Više od 120 učesnika dolazi iz 11 zemalja Zapadnog Balkana: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Kipra, Rumunije, Republike Moldavije, Sjeverne Makedonije, Srbije i Turske i 7 gostujućih zemalja: Azerbejdžana, Hrvatske, Francuske, Kazahstana, Kirgistana, Saudijske Arabije i Tadžikistana.

Za više informacija o 26. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi posjetite http://jbmo2022.pmf.unsa.ba.

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

Služba za protokol i press KS