Skip to main content
Please wait...

Prezentacija novih turističkih proizvoda na planinskim destinacijama - poziv medijima

Sarajevo, 19.07.2022. godine

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će prezentacija novih turističkih proizvoda na planinskim destinacijama, u okviru projekta “Ruralni turizam na planinskim destinacijama” biti održana u srijedu, 20. jula, s početkom u 10:00 sati, u konferencijskoj sali hotela Courtyard by Marriott Sarajevo (Skenderija 1).

Izjave za medije planirane su u 13:30 sati, a prisutnima će se obratiti ministar privrede KS Adnan Delić i  program menadžerica Delegacije Europske unije u BiH i Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH Edbera Biković.

Glavni cilj projekta “Ruralni turizam na planinskim destinacijama” kojeg finansira Evropska unija je izgraditi snažniju ponudu ruralnog turizma na područjima oko zaštićenih zona i prirodnih atrakcija, te kreiranje novih turističkih proizvoda. Pored pomenutog, fokus projekta je bio i na razmjeni iskustava i unapređenju zakonskog okvira, te pomoć seoskim domaćinstvima u Kantonu Sarajevu i na sjeveru Crne Gore.

Ova prezentacija je namjenjena turističkim agencijama i organizacijama koje djeluju u prekograničnom području Bosne i Hercegovine i Crne Gore, s ciljem uključivanja seoskih domaćinstava u lance vrijednosti ukupne turističke ponude ovog prekograničnog područja. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 421.000 eura, od čega je EU osigurala više od 358.000 eura bespovratnih sredstava.

Implementacija je započela 01. marta 2020. godine, a provedba traje do kraja ovog mjeseca. Implementiralo ga je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, u partnerstvu sa Razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije iz Crne Gore.

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

Služba za protokol i press KS