Skip to main content
Please wait...

Promocija naučno-istraživačkog zbornika radova “ZAVNOBIH i politika odbrane Bosne i Hercegovine u odnosu na rezultate Dejtonskog sporazuma” - poziv medijima

Poštovani,

pozivamo vas da u okviru manifestacije “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2022” prisustvujete promociji naučno-istraživačkog zbornika radova “ZAVNOBIH i politika odbrane Bosne i Hercegovine u odnosu na rezultate Dejtonskog sporazuma”, danas, /utorak/ 26. jula 2022. godine u 18:00 sati u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adila Zulfikarpašića.

Promotori zbornika radova će biti akademik, prof.dr. Mirko Pejanović, prof.dr. Šaćir Filandra i prof.dr. Amir Duranović.

Zbornik je baziran na naučno-istraživačkim radovima, kao i ličnim sjećanjima pojedinaca koji su bili dio historijskih procesa naše države. Riječ je o dokumentarno-naučnom štivu koje tretira dva historijska procesa sa poveznicom očuvanja državnosti i antifašističke borbe za opstanak Bosne i Hercegovine.

Ovaj zbornik rezultat je okruglog stola na navedenu temu, a koji je održan na 25. godišnjicu od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je okončana agresija na Bosnu i Hercegovinu.

Okrugli sto je održan u okviru spomenute manifestacije, u organizaciji Fondacije "Alija Izetbegović" i JU "Fond memorijala Kantona Sarajevo”.

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

Služba za protokol i press KS