Skip to main content
Please wait...

Poziv medijima na otvaranje stručnog usavršavanja o kurikularnoj reformi u Kantonu Sarajevo

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će u srijedu, 24. avgusta 2022. godine, s početkom u 09:00 sati biti održano stručno usavršavanje odgajatelja, nastavnika, stručnih saradnika, pomoćnika direktora i direktora zaposlenih u javnim i privatnim ustanovama Kantona Sarajevo o temi kurikularna reforma u KS.

Usavršavanje, koje organizira Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS, uz podršku Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, bit će održano u hotelu Hills (Butmirska cesta 18).

Prisutnim predstavnicima medijima na početku događaja obratit će se ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović, direktorica Instituta Senada Salihović, te viša saradnica za razvoj predmetnih kurikuluma Azra Nizić.

Kurikulumi izrađeni na jedinstvenoj metodologiji, koja nudi novi pristup podučavanju i učenju, bit će predstavljeni u hotelu Hills 24., 25., 26. i 29. augusta 2022. godine. Kao takvi, činit će centralni dio kurikularne reforme čija implementacija slijedi već od početka školske 2022/2023. godine na nivou devetogodišnjeg osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja i srednjoškolskog obrazovanja.

Molimo Vas da planirate dolazaka Vašeg novinara i ekipe.

Srdačan pozdrav,

Služba za protokol i press KS