Skip to main content
Please wait...

Obavijest o promjeni termina ranije najavljene press konferencije posvećene organizaciji i održavanju Europskog skijaškog kupa za žene na Bjelašnici, u disciplini SuperG

Poštovane kolegice i kolege,
 
Obavještavamo Vas da je došlo do promjene termina za sutra /utorak/, 6. septembra 2022. godine najavljene press konferencije posvećene održavanju Europskog skijaškog kupa za žene na Bjelašnici, u disciplini SuperG.
 
Naime, press konferencija će se održati, u novom terminu, i to u četvrtak, 8. septembra 2022. godine, s početkom u 10:00 sati, u VIP salonu, na prvom spratu Olimpijske dvorane Zetra.  
 
Međunarodna skijaška federacija (FIS) donijela je konačnu odluku i uvrstila Bjelašnicu u kalendar velikih skijaških takmičenja za 2023. godinu.
 
Prisutnim predstavnicima medija i javnosti na press konferenciji će obratiti direktor KJP “ZOI ’84” Jasmin Mehić i Sead Čaušević, kao član Organizacionog odbora.
 
Novinarima će se također obratiti i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar privrede KS Adnan Delić, u ime Vlade Kantona Sarajevo, koja je svojom podrškom OC Bjelašnica i Igman omogućila kandidaturu za organizaciju ove utrke.
 
Na kraju ove konferencije direktnim video linkom iz Čilea javit će se i trenutno naše najveće skijaško ime Elvedina Muzaferija, kako bi iznijela svoje mišljenje o održavanju ove utrke.
 
Potvrda prisustva predstavnika medija je obavezna, a možete je, kao i sve dodatne informacije, javiti kontakt osobi iz KJP “ZOI’84” OCS Aldinu Smajkanu na mail aldin.smajkan@zoi84.ba i putem telefona na broj +387 61 108 865.
 
Molimo da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.
 
PS: S obzirom da je došlo do promjene termina održavanja ove aktivnosti, molimo kolege da prihvate naše izvinjenje, koje im upućujemo uz ovaj ponovljeni poziv.
 
Srdačan pozdrav,
 
Služba za protokol i press KS