Skip to main content
Please wait...

Početak izgradnje vjetroelektrane Ivan Sedlo - poziv medijima

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo obavještava medije i javnost da radovi na izgradnji vjetroelektrane Ivan Sedlo – Hadžići zvanično počinju u ponedjeljak, 26. septembra 2022. godine.

Tim povodom biće organozovana press konferencija sa početkom 12:00 sati u blizini spomenika na Ivan Sedlu, lokacija:

https://maps.app.goo.gl/M8324urAZmXTFVP76?g_st=i

Na konferenciji će se medijima obratiti ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i predstavnik investitora i izvođača radova, Samir Džaferbegović, direktor kompanije Suzlon Wind Energy BH. Takođe bit će upriličena i prezentacija razvojnog puta ove investicije.

Napomena:

Iz Ministarstva privrede napominju da je teren, odnosno lokalitet početka radova, već razrovan, te da zainteresirani predstavnici medija prilagode obuću tim okolnostima. Press konferencija održava se na lokaciji do koje se može doći putničkim automobilom.

Ukoliko predstavnici medija žele kadrove, gdje je već počelo krčenje terena i pripremni radovi, potrebno je da se najave Medžidi Kulanić na mail medzida.kulanic@mp.ks.gov.ba, kako bi se organizirao prijevoz terencima. Do spomenute lokacije moguće je doći i pješice za pet do 10 minuta.

Služba za protokol i press KS