Skip to main content
Please wait...

Potpisivanje ugovora o stipendiranju sa talentovanim učenicima i učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja – poziv medijima

Poštovane kolegice i kolege,

 

Obavještavamo Vas da će se sutra /četvrtak/, 29.09.2022. godine, sa početkom u 09:00 sati, u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, održati potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija talentovanim / nadarenim učenicima koji su u svom dosadašnjem školovanju pokazali posebne talente i ostvarili značajne rezultate na kantonalnim, federalnim i međunarodnim takmičenjima.

Ministarstvo će učenicima prvih razreda koji su u svom dosadašnjem školovanju pokazali posebne talente i ostvarili značajne rezultate na kantonalnim, federalnim i međunarodnim takmičenjima dodijeliti devet stipendija u iznosu od 2.500 KM i 320 stipendija učenicima prvog, drugog i trećeg razreda u iznosu od 1.000 KM.

Istog dana, samo sa početkom u 10:00 sati bit će upriličeno potpisivanje ugovora o stipendiranju i sa učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Potpisivanje ugovora će se održati u multimedijalnoj sali, u prizemlju zgrade Kantona Sarajevo, dok su izjave za zainteresirane predstavnike medija planirane za 08:45 sati ispred spomenute sale.

 

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

 

Srdačan pozdrav,

 

Služba za protokol i press KS