Skip to main content
Please wait...

Okrugli sto: “Implementacija Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti u sektoru privrede i usluga u Kantonu Sarajevo”-poziv medijima

Poštovane kolege,

obavještavamo vas da će sutra /utorak/ 22. novembra 2022. godine, u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo, biti održan Okrugli sto na temu “Implementacija Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u sektoru privrede i usluga u Kantonu Sarajevo”.

Izjave za medije su planirane u 09:45 sati.

Okrugli sto organizuje Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, u saradnji sa Privrednom komorom KS, a uz podršku Svjetske banke.

Svjetska banka, pored šireg projekta koji je u pripremi za područje Federacije BiH, a samim tim i Kantona Sarajevo,  pruža podršku zemljama Zapadnog Balkana u jačanju cjelokupnog mehanizma upravljanja kvalitetom zraka.

Cilj ovog okruglog stola jeste da se prezentira važeći Plan interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka, da se rasprave mjere koje se odnose na privredne pogone i energetske postrojenja, te identifikuju problemi i načini njihovog otklanjanja. Upravo zbog toga na skup su pozvani predstavnici privrednih društava, obrtnika i poslovnih subjekata koji posluju na području Kantona Sarajevo, a čiji rad može imati utjecaj na kvalitet zraka.

“Svjesni smo da je poboljšanje kvaliteta zraka dugoročni proces koji zahtijeva učešće različitih aktera na svim nivoima BiH ali, također, smo svjesni da se u ovoj oblasti mora voditi kontinuirani dijalog i zajednički nastupati zbog dobrobiti javnog zdravlja i okoliša općenito”, poručuju organizatori ovog okruglog stola.

Uz molbu da propratite ovaj događaj,

srdačan pozdrav!

Služba za protokol i press KS