Skip to main content
Please wait...

Poziv medijima na tribinu “Ukrajina-svjedočenje s lica mjesta” i sastanak učesnika tribine sa članovima Vlade KS

Poštovani,

obavještavamo vas da će sutra /subota/ 03. decembra 2022. godine u velikoj sali Općine Centar, sa početkom u 15:00 sati, biti održana tribina pod nazivom “Ukrajina-svjedočenje s lica mjesta”.

Organizator tribine je otpravnik poslova Ambasade Ukrajine u Bosni i Hercegovini Serhii Miniailo, a podršku organizaciji su pružili Vlada Kantona Sarajevo i Fondacija GARD.

Na tribini će govoriti: Tetjana Ščerbak, zamjenica guvernera Kijevske oblasti, Violetta Dvornikova, savjetnica gradonačelnika Irpina i zamjenica Gradskog vijeća Irpina te zamjenica šefa Kijevskog regionalnog ogranka PP “Batkivščina”, Trohim Ivanov, savjetnik i zamjenik gradonačelnika Višgoroda, Konstantin Bondarev, narodni poslanik Ukrajine, Nenad Čanak, zastupnik u Skupštini Vojvodine i predsjednik Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine Vojvodine, te Serhii Miniailo, otpravnik  poslova Ambasade Ukrajine.

Istog dana, u 17:00 sati održat će se sastanak učesnika tribine sa  članovima Vlade KS. Sastanak će se održati u sali 100, na prvom spratu zgrade Kantona Sarajevo.

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

S poštovanjem,

Služba za protokol i press KS