Skip to main content
Please wait...

Posjeta ministrice Prvulović Osnovnoj školi "Porodice efendije Ramić" – poziv medijima

Sarajevo, 03.12.2022. godine

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović u ponedjeljak, 05.12.2022. godine u 12:00 sati, posjetiti Osnovnu školu "Porodice efendije Ramić" u Semizovcu (Nova cesta 62).

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. decembra, UNDP u Bosni i Hercegovini planira brojne aktivnosti, a jedna od njih je i predstavljanje rezultata projekta otklanjanja arhitektonskih barijera za osobe s umanjenim tjelesnim mogućnostima na javnim objektima u KS, koji se implementira u saradnji s Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

U okviru projekta u OŠ “Porodice efendije Ramić” izgrađen je lift, ugrađena kosa platforma, te saniran sanitarni čvor, koji je prilagođen osobama s invaliditetom. Posjeta ovoj školi, u prisustvu predstavnika svih partnera projekta, planirana je kako bi se u direktnoj komunikaciji s krajnjim korisnicima sagledale njegove važnosti i rezultati.

Ova škola ima 359 učenika i nastavnika, od kojih 20 pripada ranjivim kategorijama stanovništva, dok dvoje učenika i jedna uposlenica škole imaju poteškoće u kretanju.

Molimo Vas da medijski popratite ovaj događaj.

Služba za protokol i press KS