Skip to main content
Please wait...

Poziv medijima na svečano otvaranje 53. Evropskog takmičenja šumara u nordijskim ski disciplinama

Poštovani,

u ime Organizacionog odbora 53. Evropskog  takmičenja šumara u nordijskim ski disciplinama "EFNS Sarajevo 2023", te Ministarstva privrede KS, kao pokrovitelja takmičenja,

obavještavamo vas da dolaskom učesnika iz 19 zemalja Evrope sutra /nedjelja/, 05. februara 2023. godine, u našoj zemlji zvanično počinje dugo najavljivani, 53. po redu, EFNS  koji će okupiti oko 700 takmičara.

Nakon dolaska takmičara i gostiju, programom je predviđeno da prva dva dana gosti iz Evrope iskoriste za ekskurzije, kojima su planirani obilasci: Titovog bunkera, Muzeja drvorezbarstva, piramide u Visokom, Samostana u Fojnici, Mostara, Travnika i Sarajeva, kao i naših olimpijskih planina.

Službeni trening predviđen je na Velikom polju na Igmanu u utorak, 07. februara 2023. godine, od 09:00 do 12:00 sati.

Postrojavanjem učesnika i defileom u Hotelu Hills  na Ilidži u utorak, 07. februara 2023. godine, u 19:30 sati počinje ceremonija svečanog otvaranja EFNS-a.

U ime Organizacionog odbora takmičenja i Ministarstva privrede KS pozivamo sve medije u BiH da prisustvuju i zabilježe ovaj veliki događaj u našoj zemlji.

Napomena Organizacionog odbora:

"Zbog sigurnosti takmičara i svih učesnika EFNS-a, ovaj događaj mogu pratiti samo akreditovane osobe. Svi novinari koji budu zainteresovani za EFNS, PRESS akreditacije mogu preuzeti u INFO kancelariji u Hotelu Hills na Ilidži". 

Organizacioni odbor takmičenja  možete kontaktirati putem telefona broj : +387 61 703 912 (koordinator za medije 53. EFNS-a Salem Šehović), ili putem emaila: sehovic_sehovic@yahoo.com.

U prilogu poziva je i Program EFNS-a.

S poštovanjem,

 

Služba za protokol i press KS