Skip to main content
Please wait...

Svečano obilježavanje završetka radova na obnovi Osnovne škole „Ćamil Sijarić“ – poziv medijima

Poštovani,
 
Obavještavamo Vas da će u srijedu, 22. februara 2023. godine s početkom u 13:00 sati biti obilježen završetak radova na obnovi Osnovne škole "Ćamil Sijarić" u općini Novi Grad Sarajevo, a koji su izvedeni u okviru projekta „Energijska efikasnost u javnim objektima KS“.
 
U ime Vlade Kantona Sarajevo ovom događaju će prisustvovati ministar komunalne privrede i infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović i ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović.
 
Događaju će, prisustvovati i šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler, direktorica Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Bosni i Hercegovini Manuela Naessl, kao i Dominik Urak, zamjenik ambasadorice Austrije u BiH.
 
Nakon zvanične ceremonije, biće upriličene izjave za medije.
 
Osnovna škola „Ćamil Sijarić jedna je od 40 javnih objekata (vrtići, škole, studentski domovi i zdravstvene ustanove) koji su uvršteni u Akcioni plan Zeleni grad Kantona Sarajevo, a koji uključuje radove na termoizolaciji fasada, zamjenu dotrajale stolarije, ugradnju energetski učinkovite rasvjete i poboljšanje sistema grijanja u Kantonu. Projekat koji provodi Vlada Kantona Sarajevo je dobio 2 miliona eura bespovratnih sredstava od Evropske unije u okviru Regionalnog programa energetske učinkovitosti, 8 miliona eura kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i 500.000 eura bespovratnih sredstava Republike Austrije.
 
Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.
 
Srdačan pozdrav,
 
Služba za protokol i press KS