Skip to main content
Please wait...

Ulaganje u školsku infrastrukturu se nastavlja, renovirana i opremljena kuhinja u OŠ "Hamdija Kreševljaković”

mediha.zugic (24, May 2023)

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo kontinuirano ulaže u unapređenje školske infrastrukture, radi osiguranja boljih i ljepših uvjeta za učenike.

Protekle sedmice ozvaničen je početak radova na dogradnji OŠ “Zahid Baručija” u Vogošći, za što je iz Budžeta KS  izdvojeno preko dva miliona, a danas je završena i rekonstrukcija, te opremanje  školske kuhinje u OŠ "Hamdija Kreševljaković” u Starom Gradu.

Kuhinja je u potpunosti obnovljena i opremljena u skladu s najnovijim trendovima, prema zahtjevima i utvrđenim standardima Ministarstva, za što je iz Budžeta izdvojeno 40.889 KM.

Resorna ministrica Naida Hota Muminović je, tokom današnje posjete ovoj školi, zahvalila direktorici, nastavnom osoblju, kao i roditeljima učenika na saradnji  i nastojanjima da zajednički kreiraju funkcionalniji i topliji ambijent za naše učenike.

Naglasila je kako je naša obaveza pružiti im što bolje preduvjete za nastavak postizanja uspjeha, kao i do sada.

U okviru projekta nabavke i poboljšanja računarske opreme u osnovnim i srednjim školama, Ministarstvo je za potrebe informatičkog kabineta u OŠ “Hamdija Kreševljaković”  nabavilo  i 14 računara, te također izvršilo javnu nabavku 26 novih diskova za postojeće računare.

Do sada je, u okviru ovog projekta, nabavljeno 900 novih računara za informatičke kabinete u osnovnim i srednjim školama KS, te 1.700 diskova radi unapređenja postojeće računarske opreme.