Skip to main content
Please wait...

Premijer Uk ugostio premijera BPK Goražde Ćulova: Najavljen nastavak uspješne saradnje

azra.djozo (24, May 2023)

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov održali su sastanak na kojem je razgovarano o zajedničkoj realizaciji konkretnih projekata koji će biti implementirani u narednom periodu.

Premijer Uk istakao je da je posjeta premijera Ćulova prvi u nizu koraka koji se planiraju poduzeti, kada je u pitanju nastavak uspješne saradnje dva kantona, s ciljem unapređenja života građana.

Premijer Ćulov zahvalio se na dosadašnjoj podršci koju je Kanton Sarajevo nesebično pružao Goraždu, dok je premijer Uk najavio skoru uzvratnu posjetu šire delegacije Vlade KS BPK Goražde, kada će biti konkretizovana saradnja.

Podsjećamo da je Vlada KS početkom mjeseca dala saglasnosti Ministarstvu za boračka pitanja za usmjeravanje 10.000 KM pomoći Ministarstvu za boračka pitanja BPK Goražde, radi realizacije programa obilježavanja značajnih događaja i datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godina van KS, te 10.000 KM za pomoć u izgradnji spomen-obilježja u goraždanskoj mjesnoj zajednici Posestra.