Skip to main content
Please wait...

Premijer Uk ugostio naše reprezentativke u ritmičkoj gimnastici, članice  kluba “BOSNA GYM” 

lamija.bojadzic (14, Sep 2023)

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk  ugostio je juče članice i takmičarke  kluba ritmičke gimnastike iz Sarajeva “BOSNA GYM” koje su dio tima reprezentacije Bosne i Hercegovine pred njihov odlazaka na Balkansko prvenstvo koje se održava  od 15. do 17. septembra 2023. godine u Budvi. 


“ Zadovoljstvo je upoznati ove mlade sportiskinje koje nesumnjivo čine značajan i uspješan dio sarajevskog i bosanskohercegovačkog sporta. Neke od njih već iza sebe imaju velika takmičenja, evropska i svjetska prvenstva gdje sa ponosom predstavljaju svoj grad i državu. Naša podrška njihovim daljim aktivnostima i takmičenjima neće izostati, te im u svoje ime i u ime Vlade Kantona Sarajevo želim puno uspjeha na Balkanskom prvenstvu kao i na svim budućim takmičenjima”, poručio je sa ovog susreta premijer Uk. 


Klub ritmičke gimnastike “BOSNA GYM” okuplja takmičarke svih uzrasta, a iza sebe ima decenijsku tradiciju i generacijska sportska iskustva i dobre rezultate. Njegove članice biće dio reprezentacije koja će ove godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori.