Skip to main content
Please wait...

Premijer Uk otvorio početnu konferenciju projekta "Via Dinarica: Zelena staza iznad granica"

mirza.islamovic (26, May 2023)

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk juče je u Hotelu Hills na Ilidži otvorio početnu konferenciju projekta "Via Dinarica: Zelena staza iznad granica".

U svom obraćanju premijer Uk je gostima, ljubiteljima prirode i planinarima zaželio dobrodošlicu u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, rekavši da je projekt Via Dinarica popularan ne samo među planinarima, nego i među ljubiteljima outdoor turizma, te će ga Vlada Kantona Sarajevo podržati kao jednog od prioritetnih u razvoju turizma. 

"Via Dinarica prostorno grli Kanton Sarajevo sa tri strane, tako da nam je od interesa da podržimo ovaj projekt, s obzirom da se radi o vrlo popularnim izletištima među našim građanima. Zahvaljujem vam se što ćete nam biti partneri u cjelokupnom procesu", rekao je premijer Uk i dodao da jedan ovakav projekt predstavlja dodatnu vrijednost kada je u pitanju saradnja regija i država.

"Ovakvi regionalni projekti doprinijet će poboljšanju naših ekonomija. Zahvaljujem se i međunarodnim institucijama koje su prepoznale projekt Via Dinarica, a organizatorima želim da implementiraju sve ono što se dogovori na konferenciji", dodao je premijer Uk.