Skip to main content
Please wait...

Predsjedavajući Okerić i ministrica Hota-Muminović posjetili Sarajevsko muftijstvo

mirza.islamovic (14, May 2024)

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović posjetili su Sarajevsko muftijstvo i tom prilikom razgovarali s muftijom, prof.dr. Nedžadom ef. Grabusom o dosadašnjoj uspješnoj saradnji ovog muftijstva, Islamske zajednice u cjelini i Kantona Sarajevo.

"Razgovarano je o jačanju saradnje s ciljem unapređenja rada nastavnika Vjeronauke, ali i na realizaciji projekata rekonstrukcije i investicionog održavanja ustanova, čiji je osnivač Islamska zajednica Bosne i Hercegovine", kazala je ministrica Hota-Muminović.

Predsjedavajući Okerić je istakao kako će se već uspostavljeni različiti oblici zajedničke saradnje Muftijstva sarajevskog i Kantona Sarajeva dodatno unapređivati.

"Nastavit ćemo s podrškom kulturno-vjerskim aktivnostima Islamske zajednice na području Kantona Sarajevo” najavio je predsjedavajući Okerić

Muftija Grabus je zahvalio Kantonu Sarajevo za dosadašnju odličnu saradnju, te iskazao nadu i svoja očekivanja da ona u budućnosti bude još uspješnija.