Skip to main content
Please wait...

Osigurano 300.000 KM: Objavljen javni poziv kojim se želi unaprijediti inkluzija u Kantonu Sarajevo

benamin.turkovic (25, May 2023)

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo je  danas, 25. maja 2023. godine, objavilo Javni poziv za podnošenje prijava udruženja i neprofitnih organizacija za dodjelu sredstava za finansiranje/sufinansiranje programa/projekata/aktivnosti iz oblasti inkluzivnog odgoja i obrazovanja za podršku djeci i mladima s teškoćama do 26. godine života iz Budžeta KS za 2023. godinu.

U Budžetu KS za ovu godinu, na razdjelu Ministarstva za odgoj i obrazovanje, su osigurana sredstva od 300.000 KM po ovom javnom pozivu, s tim  što je Javnim pozivom predviđeno da je maksimalni iznos finansiranja po jednoj prijavi 70.000  KM.

„Vjerujemo da će projekti koji ispune uvjete propisane navedenim javnim pozivom doprinijeti unapređenju inkluzije u Kantonu Sarajevo, te poboljšati prilike za kvalitetniji rast i razvoj djece i mladih sa teškoćama, istakla bih dobru saradnju i partnerski odnos sa nevladinim orgnizacijama u čijem fokusu rada su djeca i mladi sa teškoćama u razvoju“ istakla je ministrica Hota-Muminović.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana, odnosno. do petka, 09. juna 2023. godine. Više informacija o  javnom pozivu na linku:

https://mo.ks.gov.ba/aktuelno/javnioglasi/javni-poziv-za-podnosenje-prijava-udruzenja-i-neprofitnih-organizacija-za-0?fbclid=IwAR0iLWyJkqkgVdCPph4TnEuD5RvyQAo3GP5raB4PGb-IfL4KVs9CjxoGs2E