Skip to main content
Please wait...

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić-Pečenković prisustvovala “Socijalnim igrama” ustanova socijalne zaštite Kantona Sarajevo

mediha.zugic (17, May 2024)

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić-Pečenković prisustvovala je „Socijalnim igrama“ ustanova socijalne zaštite Kantona Sarajevo, koje su održane u Javnoj ustanovi Terapijska zajednica Kantona Sarajevo.

Ovaj događaj, ispunjen pozitivnim natjecateljskim duhom, okupio je brojne predstavnike ustanova socijalne zaštite sa područja Kantona Sarajevo, uključujući ekipu uposlenika ustanove Pazarić.

Ministrica Pavić-Pečenković je istakla značaj ovakvih susreta, naglasivši da samo kroz saradnju možemo ostvariti značajne rezultate na svim poljima, što donosi kvalitetnije uslove rada i života uposlenicima i korisnicima usluga u ustanovama socijalne zaštite.

„Ovo sportsko druženje uposlenika iz socijalnih ustanova pokazalo je da saradnjom možemo postići mnogo. Ovakvi susreti pružaju mogućnost razmjene iskustava i jačanja veza između srodnih ustanova, što je od izuzetne važnosti za unapređenje usluga koje pružamo“, naglasila je ministrica Pavić Pečenković.

Direktor JU Terapijska zajednica Kantona Sarajevo Adis Hadžić, uručio je zahvalnice svim učesnicima i izrazio nadu da će se i ubuduće na ovakav način graditi čvršće veze među ustanovama, što će osigurati kontinuiranu saradnju i otvoriti nove mogućnosti za realizaciju zajedničkih projekata.

Ministrica Enda Pavić Pečenković je, osim za Ministarstvo, dobila i posebnu zahvalnicu te naglasila da će Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo nastaviti podržavati ovakve inicijative i događaje.