Skip to main content
Please wait...

MINISTRICA MESIHOVIĆ U POSJETI ISTANBULU: “OBRAZOVNA SARADNJA IZMEĐU TURSKE I BOSNE I HERCEGOVINE

lamija.bojadzic (14, May 2024)

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Adna Mesihović je, na poziv ministra nacionalnog obrazovanja Republike Turske, dr. Yusufa Tekina i Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo prisustvovala programu “Obrazovna saradnja između Turske i Bosne i Hercegovine”.

Program je za cilj imao jačanje saradnje u oblasti obrazovanja i kulture, a domaćin je bio Direktorij ministarstva za nacionalno obrazovanje pokrajine Istanbul.

Prisutnim delegacijama se obratio i ataše za obrazovanje Ambasade Turske u Bosni i Hercegovini, dr. Faruk Berat Akcesme, kazavši da Republika Turska kontinuirano pruža podršku Bosni i Hercegovini posebno u oblasti obrazovanja, te se nada da će se plodonosna saradnja i intenzivirati u narednom periodu u svim nivoima obrazovanja.

“Za mene i Ministarstvo je ova posjeta bila prilika da predstavim naše aktivnosti u oblasti visokog obrazovanja i nauke u Kantonu Sarajevo međunarodnim partnerima, te da kroz bilateralne razgovore i razmjenu znanja i iskustava, doprinesem razvoju i napretku obrazovanja u Kantonu Sarajevo", zaključila je ministrica Mesihović.

Ovoj posjeti prisustvovale su entitetske ministrice za obrazovanje, kao i ministrice i ministri iz drugih kantona  Federacije BiH.