Skip to main content
Please wait...

MINISTRICA  MESIHOVIĆ POSJETILA ISTANBULSKU TRGOVINSKU KOMORU

lamija.bojadzic (16, May 2024)

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Adna Mesihović, u organizaciji Internacionalnog univerzitetu u Sarajevu (IUS), posjetila je jednu od tri najveće privredne komore na svijetu, Istanbulsku trgovinsku komoru (ITO).

Tom prilikom ministrica Mesihović je razgovarala s predsjednikom Upravnog odbora ITO Šekibom Avdagićem, koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, i koji je po drugi put izabran za predsjednika Upravnog odbora. Odbor predstavlja više od 700.000 kompanija iz Istanbula koje Avdagić ohrabruju za ulaganja u našu zemlju.

Uz zahvalu na ovoj privrednoj podršci, ministrica je pozdravila i podršku budućim zajedničkim projektima dvije države i iskazanom interesu za dosadašnje rezultate IUS-a u oblasti visokog obrazovanja i naučnoistraživačkih procesa.

"Posebno me raduje činjenica da postoji interes za dovođenje većeg broja stranih studenata u Bosnu i Hercegovinu od strane IUS-a, što svakako može doprinijeti i viziji razvoja Kantona Sarajevo u oblastima visokog obrazovanja i nauke", zaključila je Mesihović.