Skip to main content
Please wait...

Ministarstvo privrede KS: Objavljen Javni poziv "Poslovni sajmovi i slične manifestacije"

azra.djozo (23, Jun 2023)

Na web stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo objavljen je Javni poziv po Programu “Poslovni sajmovi ili slične manifestacije”. 

Realizacijom ovog javnog poziva sufinansirat će se programi i projekti poslovnih subjekata (obrti, d.o.o.) i udruženja koji organizuju poslovne sajmove ili slične manifestacije u svrhu promocije i razvoja privrede u KS za 2023. godinu.

Javni poziv „POSLOVNI SAJMOVI ILI SLIČNE MANIFESTACIJE 2023“ objavljen je na linku: https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-sufinansiranje-programa-i-projekata-poslovnih-subjekata-obrti-doo-i

Za ovu namjenu u Budžetu Kantona Sarajevo planirana su sredstva u iznosu od 200.000 KM, i to 100.000 KM za organizaciju privrednih i sajamskih manifestacija i 100.000 KM za podršku projektima neprofitnih organizacija.

Pravo na sredstva posredstvom ovog programa ostvaruju poslovni subjekti i udruženja koja organizuju poslovne sajmove ili slične manifestacije s registrovanim sjedištem na području Kantona Sarajevo.

"Pozivamo sve one koji ispunjavaju uslove propisane Javnim pozivima da dostave potrebnu dokumentaciju, kako bi ostvarili prava na dodjelu sredstava posredstvom ovog programa", poručuju iz Ministarstva privrede KS.