Vlada Kantona Sarajevo

Ministar Kurić: Podrška Sportskim igrama mladih BiH

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić sastao se danas sa predsjednikom Organizacionog odbora Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine Harisom Deliahmetovićem.

„Zahvaljujemo se na podršci Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo i vama lično ministre Kuriću, jer ste bili dijelom najljepše bosanskohercegovačke sportske priče“, rekao je ovom prilikom Deliahmetović.

Dodao je kako je ministra Kurića upoznao i sa ovogodišnjim postignutim rezultatima, kao i sa planovima za organizaciju ovih igara naredne 2020. godine, kada će ova manifestacija obilježiti desetu godišnjicu organizacije igara.

Ministar Kurić je iskazao zadovoljstvo što uime resornog ministarstva podržava organizaciju ovakve manifestacije te iskazao očekivanja da će i drugi nivoi vlasti i institucije naredne godine učiniti isto.

„Sretni smo što možemo podržati jednu ovakvu manifestaciju u kojoj su glavni akteri naša djeca“, naglasio je ministar Kurić.

I ovom prilikom je istaknuto kako je misija ovih igara da djeci i mladima, kako Bosne i Hercegovine tako i regije, pruže priliku da pod sportskom zastavom, kroz 'fair play', prijateljsko takmičenje i edukaciju, daju svoj doprinos širenju tolerancije i humanizma, poštivanju različitosti, suzbijanju nasilja, razvoju osjećaja zajedništva i prijateljstva.