Skip to main content
Please wait...

Ministar Hasanović otvorio konferenciju na SSST-u: “Radit ćemo na digitalizaciji u zdravstvu sa svim našim partnerima”

mirza.islamovic (4, Dec 2023)

Danas je na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology zvanično otvoren "SSST Innovation Week", inovacijska sedmica organizirana u okviru Projekta "its4Health Digital", koji se realizira u saradnji sa Evropskom Unijom i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Fokus ovog projekta je upotreba modernih tehnologija u dijagnosticiranju malignih bolesti, te digitalna transformacija zdravstva u Bosni i Hercegovini. Tema današnje, prve panel diskusije, koju je ministar zdravstva Kantona Sarajevo Enis Hasanović imao priliku otvoriti, bila je upotreba inovativne tehnologije u detekciji i liječenju karcinoma dojke.

Ministar Hasanović je okupljenima predstavio aktivnosti Ministarstva zdravstva na polju prevencije i ranog otkrivanje malignih bolesti. Iskazao je podršku Ministarstva ovakvim projektima, te najavio rad na digitalnoj transformaciji u zdravstvu u saradnji sa svim domaćim, a i partnerima iz EU i SAD-a.

Uvodni govor na ovom konferenciji imao je i Anes Jogunčić, u ime Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a govornik u panel diskusiji bila je i Aida Pilav, predstavnica iste ustanove.