Skip to main content
Please wait...

Mališani iz JU "Djeca Sarajeva" uživali u Muzejskoj pričaonici Historijskog muzeja BiH

mirza.islamovic (16, Nov 2023)

U predivnom ambijentu Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine, mališani iz vrtića "Leptirić" i "Lane" JU "Djeca Sarajeva" uživali su u čaroliji programske aktivnosti Muzejska pričaonica u okviru posebnog programa "Kultura sjećanja". 

Kroz radionicu pod nazivom "Bajka o muzejskom kraljevstvu" i pod pokroviteljstvom JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo, djeca su na maštovit način upoznala intrigantne priče muzejskih predmeta. Kroz likovnu radionicu i posjetu muzeju, mališani su s osjećajem radosti i znatiželje otkrili svijet prošlosti čaroliju muzeja i bogatstvo svoje kulturne baštine. 

Programska aktivnost osmišljena je s ciljem približavanja bogatstva muzejske baštine najmlađoj publici, ističući važnost pričanja priča o našoj prošlosti. 

Ova inicijativa nastavit će se s posjetama djece predškolske ustanove "Sretno djetinjstvo", "Dječiji koraci", "Bombon 2", "Smart", te vrtića  "Šareni voz" i "Aprilski cvjetovi" JU "Djeca Sarajeva". 

Osim naših najmlađih, Historijski muzej BiH posjetit će i brojni učenici osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo. Ulaz na ova nezaboravna iskustva je besplatan.