Skip to main content
Please wait...

Barlov i Zulfić kod ministra Magode: Zlatni dječaci su našu zemlju upisali u sami vrh svjetskog paraplivanja

mediha.zugic (28, Dec 2023)

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, sa svojim saradnicima, susreo se jučer s izvanrednim mladim sportistima, Ismailom Barlovom i Ismailom Zulfićem, reprezentativcima Bosne i Hercegovine u paraplivanju.

Životne prepreke nisu ih spriječile da budu najbolji. Na Svjetskom paraplivačkom mitingu u Kairu, bh. reprezentativci Zulfić i Barlov osvojili su pet medalja, te našu zemlju upisali u sami vrh svjetskog paraplivanja.

Ministar je ovom prilikom zlatnim dječacima i članovima plivačkog kluba "SPID" čestitao na njihovim impresivnim uspjesima, zahvalio im se na dosadašnjim rezultatima, i poželio im sreću na budućim takmičenjima.

"Od srca vam čestitam na osvojenim medaljama. Vaša upornost i strast prema sportu, te vaši uspjesi su podsjetnik da nema granica i da ste pravi heroji, koji inspirišu sve nas. Hvala vam na hrabrosti, istrajnosti i na tome što našu zemlju predstavljate u najljepšem svjetlu. Ministarstvo kulture i sporta jednim dijelom odgovara podrškom na vaše rezultate, a ona će u 2024. godini sigurno biti veća, i potruditi ćemo se kako bismo vam napravili bolji ambijent za rad i napredak. Nastavite nizati uspjehe na takmičenjima, a mi ćemo vam biti snažan vjetar u leđa. Apelujem na sve kolege, političare na višim nivoima vlasti, da pomognu vrhunskim sportistima, te da ih ne dijelimo po nacionalnoj osnovi i da budemo jedinstveni", poručio je ministar Magoda.

Iskrene čestitke uputio je i roditeljima dvojice imenjaka, kao i selektoru paraplivačke Reprezentacije Bosne i Hercegovine i osnivaču Plivačkog kluba "SPID" Amelu Kapi, bez čijeg zalaganja i mentorstva naši zlatni dječaci ne bi bili u samom vrhu svjetskog paraplivanja.

Trener Kapo zahvalio se ministru Magodi na prijemu i finansijskoj podršci, a ponajviše na nesebičnoj pažnji poklonjenoj dvojici naših mladih paraplivača.

"Zahvalan sam jer imamo iznimnu sreću da nas podržava Mnistarstvo kulture i sporta KS i ministar koji je bio vrhunski sportista, i koji razumije naše probleme i potrebe. Ova godina nam je bila fantastična što se tiče sportskih dostignuća. Za osam godina, koliko plivački klub 'SPID' postoji, uspjeli smo otići na dva evropska i jedno svjetsko prvenstvo, a imamo i dvije norme za Paraolimpijske igre, što je nevjerovatno", kazao je Kapo.

Zahvaljujući ostvarenim rezultatima, Ismail Barlov je sa samo 12 godina izborio A normu za Paraolimpijske igre 2024. godine u Parizu.